Englandsvej 1 - 8450 Hammel
71 78 37 01
dyreklinik@hotmail.com

Nyheder

Nyheder

Nyt ansigt på klinikken

I juli 2021 byder vi velkommen til Sidse Olsen. Hun er uddannet sygeplejerske og har i mange år arbejdet i lægepraksis.


Åbner dyreklinik og tager hul på drøm

Frem mod 1. maj forvandler rå lokaler sig til dyreklinik på Englandsvej i Hammel

22. marts 2021, 13.04

Donna Hessellund Vangsgaard (t.h.) har netop ansat Alexandra Jacobsen (t.v.). De åbner klinik på Englandsvej i Hammel i lokaler, som tilhører Foldby Autoteknik ved siden af. Foto: Jakob Stigsen Andersen

@Benedikte Storgaard Clausen
Journalist

HAMMEL/THORSØ Med en drøm om at blive selvstændig og skabe en god arbejdsplads – og ikke mindst et godt sted for både dyr og ejere – åbner 41-årige Donna Hessellund Vangsgaard en dyreklinik i Hammel.

Hun er uddannet veterinærsygeplejerske og har 15 års erfaring fra forskellige dyrehospitaler og dyreklinikker. Senest har hun kørt som veterinærkonsulent, men nu er tiden inde til, at hun – med sin mand Ole i kulissen – vil skabe sit eget.

Han er selvstændig med Vangslund Vinduespolering og ved at følge ham på sidelinjen og hjælpe med eksempelvis bogføring føler hun sig klar til at åbne »Vangsgaards Dyreklinik« på Englandsvej 1 i Hammel. Her har parret, der privat bor i Thorsø, lejet lokaler af Morten Anthonsen, som driver Foldby Autoteknik, der ligger på samme adresse.

– Allerede for fire-fem år siden var jeg faktisk på et kursus med Morten, der ejer bygningerne her. Vi var på et lederkursus, og ham der underviste os sagde, at man ikke skulle være bleg for at prøve at gøre noget. Han sagde, at man altid kan ansætte nogle, der er bedre end en selv, fortæller Donna Hessellund Vangsgaard og tilføjer så med et grin, at hun nu har ansat dyrlæge Alexandra Jacobsen, og at hun er på udkig efter yderligere en dyrlæge.

Der er endnu langt igen, før lokalerne ligner en dyreklinik. Men planen er, at det hele står klar 1. maj.

Branchen buldrer

Planen er, at de rå lokaler inden åbningen 1. maj skal omdannes til en almindelig dyreklinik målrettet hund, kat og gnaver. Her skal være venterum, petshop, konsulationsrum og plads til forskellige behandlinger.

– Nu har jeg været i kæledyrsbranchen de sidste mange år, og under både corona og finanskrisen er kæledyrsbranchen fyret afsted opad. Så der er rigtig mange hunde og katte i området, og der er et kæmpe behov. Man kan se, de render stærkt alle andre steder. Vi vil gerne differentiere os ved at have tid og overskud, så det skal ikke være en stor klinik, siger Donna Vangsgaard, der privat bor i Thorsø.

Nu har jeg været i kæledyrsbranchen de sidste mange år, og under både corona og finanskrisen er kæledyrsbranchen fyret afsted opad

Donna Hessellund Vangsgaard

Men med de ord ikke sagt, at forretningens koncept ikke må vokse sig stort. Ved at kigge på naboen Morten Anthonsen fra Foldby Autoteknik har de fået en hel del gejst, fortæller Ole Hessellund Vangsgaard.

– Morten har inspireret os. Han startede for sig selv i et lille lejet lokale i Foldby med en mand. I dag har de mange ansatte, og sidste år købte han en afdeling i Hadsten, og i år har han købt det her. Så det er vores inspiration. Og måske også vores mål at være spredt flere steder, som han er, siger han.

Amerikanske hospitaler

Dyrlægen Alexandra Jacobsen kommer til klinikken i Hammel med hovedinteresse indenfor hudsygdomme, som hun blandt andet har dygtiggjort sig til på amerikanske hospitaler.

De to kvinder, der indtil videre udgør ansigterne udadtil, kan hurtigt blive enige om, at de har et stort hjerte for dyrene.

Men så sandelig også for ejerne, understreger dyrlægen.

– Nu er jeg ikke selv børnelæge, men jeg forestiller mig, at det kan sammenlignes. Der er det vigtigt, at man får forældrene med på den plan, man har i gang. Ellers lykkes det ikke, siger Alexandra Jabobsen og fortsætter:

– Det er også på den måde, jeg ser ejerne. De er ligesom forældre, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi får det hele til at ende på den bedst mulige måde. Både for dyret, men også for den familie, dyret indgår i, siger dyrlægen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call Now ButtonRing 71783701